logo

Doe mee aan Alkmaars Talent 2021

Inschrijven! Demo Demo Demo
whiteimage

ANBI Status

ANBI-logo

Alkmaars Talent heeft de  “Culturele ANBI” (Algemeen Nut Beogende Instelling)- status: d.w.z. dat de belastingdienst het stimuleert om onze stichting te sponsoren d.m.v. een schenking.

Periodieke schenkingen

Als u besluit om ieder jaar een schenking te doen aan Alkmaars Talent, dan wordt dit een ‘periodieke schenking’ genoemd. De belastingvoordelen zijn dan groter. Mocht er namelijk meer dan vijf jaar achter elkaar een bedrag geschonken worden, dan is dit bedrag geheel aftrekbaar. Tevens is er geen minimum of maximum verbonden aan het bedrag. Een periodieke schenking moet echter wel vastgelegd worden in een notariële akte. Wij kunnen u daarbij adviseren.

Eenmalige schenking

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek hanteert de belastingdienst een zogenaamde ‘drempel’ van 1% van het verzamelinkomen. Tel voor uw belastingsaftrek alle gelden op die u heeft geschonken gedurende het belastingjaar. Het bedrag dat boven deze 1% komt van uw verzamelinkomen is dus aftrekbaar met een maximum van 10%.

Hoeveel betaalt de fiscus mee?

Afhankelijk van het verzamelinkomen kan de fiscus tot 52% mee betalen. Hieronder een overzicht van de belastingaftrek bij een eenmalige schenking:

bij een bruto jaarinkomen tot € 18. 945 33,10 %
bij een bruto jaarinkomen tot € 33.863 41,95 %
bij een bruto jaarinkomen tot € 56.491 42 %
bij een bruto jaarinkomen ≥ € 56.492 52 %

Nadere informatie over schenkingen kunt u opvragen bij de penningmeester: de heer Patrick Veldman, info@alkmaarstalent.nl

Informatie over ons bestuurssamenstelling, beleidsplan en financiën vindt u hier.

Je kunt je nog een week aanmelden voor Alkmaars Talent 2016, doe mee! Alkmaarstalent.nl